NF_6.jpg

Menu Frokost

 

Frokostmenu

Til frokost byder vi på klassisk frisksmurt smørrebrød og flere forskellige hjemmelavede sildespecialiteter. I Nyhavns Færgekro brygger vi desuden vores brændevin egen med sæsonens udvalgte bær og urter. Vælg mellem 20 forskellige slags bl.a. perikum, skovmærke og røllike, som vi finder i naturen.  


SNACKS

Snackbræt — 185 kr.
Mandler, oliven, danske oste, serrano skinke, chorizo, minifrikadeller, mynte- og agurke raita og sylt. Serveres med økologisk rugbrød, landbrød og smør.

Grønne oliven i hjemmelavet rosmarin- og hvidløgsmarinade — 55 kr.

Soya ristede mandler — 55 kr.

Ristede græskarkerner — 55 kr.

Minifrikadeller med mynte- og agurke raita — 75 kr.


SILDEBORD

12 sildespecialiteter serveret som buffet, tag selv og gerne flere gange — 185 kr. per person.

Karrysild
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og svitset karry.

Sennepssild 
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep.

Kronesild
Sildefileter lagret i eddike, salt, allehånde, peber og laurbærblade, rødløg, friskhakket dild og stødt sandeltræ.

Drømmesild 
Sildefileter i hjemmelavet mayonnaise med ansjoser, løg og dijonsennep.

Løgsild
Sild marineret i mindst 6 måneder, hvilket giver en helt særlig konsistens og afrundet fyldig smag med friskhakket løg.

Røget sild 
Hele røgede sild. Spises ofte med en æggeblomme som “Sol over Gudhjem”.

Matjessild 
Langtidsmodet rød kryddersild. Ordet matje stammer fra Holland og betyder jomfru. Silden er kendetegnet ved at være lidt mindre, men buttet og blød.

Langtidsmodnet Gammeldags sild
Langtidsmodnet sildefileter i små stykker, lageret i sukker, eddike, salt og krydderier.

Æblesild
Marinerede sildefileter i små stykker vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og æbletern.

Stegt sild
Sild i lun eddikelage med dijonsennep og Kalles Kaviar vendt i rugmel og stegt i smør.

Rullemops
Ferske sildefileter pocheret i hvidvin og fyldt med dijonsennep og dild.

Månedens sild 
Ferske sildefileter i månedens marinade

På sildebordet finder du desuden rødløg, purløg, løg, kapers, radiser, økologisk rugbrød, smør og fedt.


FROKOST SERVERING 

Nyhavns Færgekro frokostanretning - 395 kr. per person
Skal bestilles til minimum 2 personer. Serveres i små skåle på fad og med økologisk rugbrød, landbrød og smør.

Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og svitset karry.

Æg og rejer med dildmayonnaise og citron.

Sprødstegt rødspættefilet serveres med remoulade og citron.

Røget laks toppet med rygeost, samt rødløgs og kapersvinaigrette.

Traditionelle danske frikadeller med hjemmelavet kartoffelsalat, syltede rødløg og karse.

Roastbeef toppet med remoulade, ristede løg, agurkesalat, peberrod og brøndkarse.


SMØRREBRØD

Grønt

Avocadomad — 110 kr.
Avocado med et lag rygeost creme, toppet med olivenolie og karse på grillet, smørristet landbrød.

Kartoffelmad — 120 kr.
Nye kartofler toppet med mayonnaise, ristede løg, bacon og frisk karse på økologisk rugbrød.

Fisk

Frk. Bergs vinder-fiskefrikadeller fra Gl. Skagen — 110 kr.
Serveres med syltede agurker og hjemmerørt remoulade på økologisk rugbrød.

Røget laks — 125 kr.
Røget laks toppet med rygeost samt rødløgs- og kapersvinaigrette på økologisk surdejsbrød.

Gravad laks — 125 kr.
Gravad laks med hovmestersauce på økologisk surdejsbrød.

Rødspættefilet med håndpillede rejer — 125 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med håndpillede rejer og dildmayonnaise på økologisk rugbrød.

Rødspættefilet med remoulade — 115 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med remoulade og citron på økologisk rugbrød.

Æg og håndpillede rejer — 125 kr.
Æg og rejer serveres på landbrød med dildmayonnaise og citron.

Kød

Hønsesalat — 105 kr.
Fine stykker kylling vendt i en let cremet karrydressing med bladselleri, æbler og bacon på økologisk landbrød.

Lune frikadeller  — 105 kr.
Traditionelle danske frikadeller på økologisk rugbrød med hjemmelavet kartoffelsalat, syltede rødløg og karse.

Roastbeef — 110 kr.
Roastbeef toppet med remoulade, ristede løg, agurkesalat, peberrod og brøndkarse på økologisk rugbrød.

Ost

Gammel ost — 95 kr.
Anrettes på økologisk rugbrød med fedt, sky og løgringe - stænkes med mørk rom ved bordet.

Friteret Camembert — 95 kr.
Serveres med grillet brød og hjemmelavet solbær marmelade.


BURGER & SALAT

Færgekroens burger — 175 kr.
Med oksekød, salat, tomater, syltede agurker og Færgekroens burger dressing. Serveres med pommes frites, ketchup og hjemmerørt mayonnaise. Tilføj bacon og ost til +15 kr.

Færgekroens portobello burger — 175 kr.
Med grillet portobellosvamp, salat, tomater, syltede agurker og Færgekroens burger dressing. Serveres med pommes frites, ketchup og hjemmerørt mayonnaise. Tilføj bacon og ost +15 kr.

Salat med røget laks — 165 kr.
Blandet salat med røget laks, agurk, radise og Færgekroens dressing.

Pommes Frites — 75 kr.
Serveres med ketchup og hjemmerørt mayonnaise.


DESSERT

Nyhavns Færgekros rabarber trifli — 95 kr.
Hjemmelavet rabarberkompot med letpisket flødeskum og makroner. Toppet med ribsgele - som vores mormor lavede den.

Chokoladekage — 95 kr.
Vores hjemmelavede chokoladekage af kraftig belgisk chokolade. Serveres med hjemmelavet vaniljeis, saltkaramel og crumble.

Hjemmelavet vaniljeis — 95 kr.
Nyd vores hjemmelavede vaniljeis med chokoladesauce og jordbær 

Jordbærtærte — 95 kr.
Nyd køkkenchefens hjemmelavede jordbærtærte med jordbær, pistacienødder, flødeskum og chokolade på en lækker mazarinbund.  

Ostetallerken — 95 kr.
Tre forskellige stykker ost serveret med dagens kompot og kiks.

Petit fours — 65 kr.
Kokkens udvalg af petit fours - 3 stk.


Frokostmenuen serveres alle dage fra kl. 11:00 - 17:00