Menu Frokost
Frokostmenu
Til frokost byder vi på klassisk frisksmurt smørrebrød og flere forskellige hjemmelavede sildespecialiteter. I Nyhavns Færgekro brygger vi desuden vores brændevin egen med sæsonens udvalgte bær og urter. Vælg mellem 10 forskellige slags bl.a. perikum, skovmærke og røllike, som vi finder i naturen.
NYHAVNS FÆRGEKROS JULEFROKOST
Julens favoritter serveret i små skåle på et fad. Hertil økologisk rugbrød, surdejsbrød og smør.
1. Servering
Julesild og karrysild
Gravad laks med hovmestersauce
Sprødstegt rødspættefilet med remoulade og citron
Ribbensteg med sprøde flæskesvær og rødkål
Leverpostej med svampe og bacon
2. Servering
Risalamande med mandler og lun kirsebærsauce
Pris: 395 kr. pr. person
SILDEBORD
12 sildespecialiteter serveret som buffet, tag selv og gerne flere gange — 185 kr. per person.
Karrysild
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og svitset karry.
Sennepssild
Marinerede sildefileter i små stykker, vendt i sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep.
Kronesild
Sildefileter lagret i eddike, salt, allehånde, peber og laurbærblade, rødløg, friskhakket dild og stødt sandeltræ.
Drømmesild
Sildefileter i hjemmelavet mayonnaise med ansjoser, løg og dijonsennep.
Løgsild
Sild marineret i mindst 6 måneder, hvilket giver en helt særlig konsistens og afrundet fyldig smag med friskhakket løg.
Røget sild
Hele røgede sild. Spises ofte med en æggeblomme som “Sol over Gudhjem”.
Matjessild
Langtidsmodet rød kryddersild. Ordet matje stammer fra Holland og betyder jomfru. Silden er kendetegnet ved at være lidt mindre, men buttet og blød.
Langtidsmodnet Gammeldags sild
Langtidsmodnet sildefileter i små stykker, lageret i sukker, eddike, salt og krydderier.
Æblesild
Marinerede sildefileter i små stykker vendt i en sauce af hjemmelavet mayonnaise, creme fraiche og æbletern.
Stegt sild
Sild i lun eddikelage med dijonsennep og Kalles Kaviar vendt i rugmel og stegt i smør.
Rullemops
Ferske sildefileter pocheret i hvidvin og fyldt med dijonsennep og dild.
Månedens sild
Ferske sildefileter i månedens marinade
På sildebordet finder du desuden kartofler, rødløg, purløg, løg, kapers, radiser, økologisk rugbrød, smør og fedt.
SMØRREBRØD
Fisk
Æg og håndpillede rejer — 125 kr.
Æg og rejer serveres på økologisk surdejsbrød med dildmayonnaise og citron.
Gravad laks — 125 kr.
Gravad laks med hovmestersauce på økologisk surdejsbrød.
Fiskefrikadeller — 110 kr.
Frk. Bergs vinder-fiskefrikadeller fra Gl. Skagen. Serveres med syltede agurker og hjemmerørt remoulade på økologisk rugbrød.
Rødspættefilet med håndpillede rejer — 125 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med håndpillede rejer og dildmayonnaise på økologisk rugbrød.
Rødspættefilet med remoulade — 115 kr.
Sprødstegt rødspættefilet serveres med remoulade og citron på økologisk rugbrød.
Kød
Roastbeef — 110 kr.
Roastbeef toppet med remoulade, ristede løg, agurkesalat, peberrod og brøndkarse på økologisk rugbrød.
Ribbensteg — 125 kr.
Traditionel dansk ribbensteg med sprøde svær, agurkesalat og rødkål på økologisk rugbrød.
Lun leverpostej — 120 kr.
Lun leverpostej med bacon, champignon, rødbeder og agurkesalat på økologisk rugbrød.
Lune frikadeller — 105 kr.
Traditionelle danske frikadeller på økologisk rugbrød med hjemmelavet kartoffelsalat, syltede rødløg og karse.
Grønt
Avocado (V) — 110 kr.
Avocado på et lag af rygeost creme, toppet med olivenolie og karse på smørristet økologisk surdejsbrød.
Svampepaté (V) — 115 kr.
Serveres med rødkålssalt på grillet økologisk surdejsbrød.
Ost
Gammel ost — 95 kr.
Anrettes på økologisk rugbrød med fedt, sky og løgringe - stænkes med mørk rom ved bordet.
Friteret Camembert (V) — 95 kr.
Serveres med grillet økologisk surdejsbrød og hjemmelavet solbær marmelade.
FROKOSTRETTER
Flæsestegssandwich — 175 kr.
Med trøffelmayonnaise, rødkål og syltede agurker. Serveres med pommes frites.
Færgekroens portobello burger — 175 kr.
Med trøffelmayonnaise, rødkål og syltede agurker. Serveres med pommes frites.
Vintersalat — 165 kr.
Med hokkaido græskar, grønkål og rosiner.
Kartoffel- og porresuppe — 95 kr.
Serveres med purløg, bacondrys, og grillet økologisk surdejsbrød.
DESSERT
Risalamande — 95 kr.
Med letpisket flødeskum, mandler og lun kirsebærsauce.
Gammeldags æblekage — 95 kr.
Hjemmelavet æblekompot med let pisket flødeskum og makroner. Toppet med ribsgele.
Chokoladekage — 95 kr.
Vores hjemmelavede chokoladekage af kraftig belgisk chokolade. Serveres med hjemmelavet vaniljeis, saltkaramel og crumble.
Ostetallerken — 95 kr.
Tre forskellige stykker ost serveret med dagens kompot og kiks.
Æbleskiver — 45 kr.
Med hjemmelavet syltetøj og flormelis.
Petit fours — 65 kr.
Kokkens udvalg af små søde kager - 3 stk.
SNACKS
Minifrikadeller med tzatziki — 75 kr.
Grønne oliven i hjemmelavet rosmarin- og hvidløgsmarinade — 55 kr.
Sojaristede mandler — 55 kr.
Ristede græskarkerner — 55 kr.
Frokostmenuen serveres alle dage fra kl. 11:00 - 17:00
Vores frokostmenu serveres hver dag indtil kl. 17.
Vi oplyser gerne om allergener. Bemærk venligst, at et gebyr opkræves ved betaling med firmakort eller kort udstedt uden for EU/EØS.