Kalder alle sildeentusiaster: Tilmeld din sildeopskrift til Nordisk mesterskab i sild 2019

Nyhavns-Faergekro-Nordisk-Mesterskab-i-sild_soelvfad.jpg

Madelskere fra hele Norden vil lørdag den 9. februar 2019 dyste om at få netop deres sildeopskrift kåret som Nordens bedste. Alle kan deltage i konkurrencen ved at indsende en opskrift på deres hjemmelavede sildefavorit. Til hovedkonkurrencen den 9. februar 2019 vil et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømme de silderetter, der er kommet i finalen og kåre årets vinder.

Nordisk mesterskab i sild er en hyldest til den elskede, nordiske spise, som kan tilberedes og varieres i det uendelige. Vinderen af dette års sildedyst blev danskeren René Tholander fra Ansæs, der til sine ’Hotte sild’ havde hentet inspiration i en hotdog. Vinderen modtog et gavekort til et luksusophold i København fyldt med oplevelser. Derudover kommer vindersilden med på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af mere end 12 forskellige hjemmelavede sildespecialiteter.

Finalen i Nordisk mesterskab i sild:

  • På finaledagen skal finalisterne medbringe deres sild klar til anretning
  • Selve konkurrencen starter kl. 13.00 og tager ca. 1,5-2 timer
  • Når konkurrencen går i gang, har finaledeltagerne 15 minutter til at anrette fem tallerkener med sildene.
  • Finalisterne stiller op som enkeltpersoner. Derfor må der kun stå en enkelt person bag deltagerbordet.
  • Finalisterne må ikke få hjælp af andre, når de 15 minutter går i gang.

Tilmelding: Alle kan deltage i konkurrencen ved at indsende en opskrift på deres hjemmelavede sildefavorit til kommunikation@nf.dk senest den 15. januar 2019. Finalisterne dyster med opskrifterne i hovedkonkurrencen den 9. februar, hvor et panel af sildeeksperter og -entusiaster vil kåre årets vinder.  

Finalen – smag på herlighederne
Finaledagen er en folkekær fest for publikummer og gæster i alle aldre. Det er en velbesøgt begivenhed med masser af hjertevarme og et tilløbsstykke for sildeentusiaster fra hele Norden. Finalen foregår i den hyggelige Nyhavns Færgekro, og her vil der udover konkurrencen også være indrettet et indendørs marked med rig mulighed for at se, smage og dufte til sild, krydderbrændevin, most og øl.  

Dato og tidspunkt: Lørdag den 9. februar 2019 kl. 13-15
Sted: Nyhavns Færgekro, Nyhavn 5, 1051 København K
Entré: Gratis

Nordisk mesterskab i sild 2018 varr sponsoreret af Hotel 71 Nyhavn, Strömma, Ørbæk Bryggeri og Bornholms Mosteri.