NORDISK MESTERSKAB I SILD 2017

-    Nordisk mesterskab i sild blev afholdt lørdag den 11. februar i og vindersilden var en 'Tøsesild' lavet med vanilje, flødeskum og granatæblesirup

Det var ni madglade finalister fra Norge, Sverige og Danmark, der var med i finalen, da Nordisk mesterskab i sild 2017 løb af stablen i Nyhavns Færgekro.  Vinderen blev danskeren Berit Sylvest fra Holbæk, der til sin ´Tøsesild´ havde hentet inspiration fra det søde køkken. 

Det var 7. år i træk, at sildeopskriftkonkurrencen blev afholdt som en hyldest til den elskede, nordiske spise. Alle kan deltage i konkurrencen, hvor et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømmer de silderetter, der er kommet i finalen. Med i dommerpanelet var blandt andre kok, madskribent og forfatter, Katrine Klinken, der igen i år var imponeret over niveauet, variationen og kreativiteten i årets sildeopskrifter. Så forskellige ingredienser som rosenpeber, chokolade og vanilje var med i finalen, og alle opskrifterne understregede, at den populære spisefisk kan tilberedes og varieres i det uendelige. 

Andenpladsen gik i år til nordmanden Janita Vevelstad, der deltog med sin opskrift på Islandsk sitronsild. Tredjepladsen gik til en dansker på bare 8 år, Martha Hansen, der med sin opskrift ´Marthas sild’ viste, at hendes drøm om at blive kok bestemt er indenfor rækkevidde.

Vinderen af årets sildedyst, Berit Sylvest, afslørede, at hun egentlig ikke bryder sig om traditionelle sild, og derfor havde hun sat sig for at lave en sild til dem, der endnu ikke er sildefans. Vindersilden indeholder ingredienser som granatæble, flødeskum og vanilje, hvilket vidner om Berits forkærlighed for bagning og det søde køkken.

Berit modtog et gavekort til et luksusophold i København fyldt med oplevelser, sponsoreret af Hotel Nyhavn 71, Strömma og Nyhavns Færgekro. Derudover vil vindersilden komme med på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af tolv forskellige hjemmelavede sildespecialiteter.  

Årets dommerpanel til Nordisk mesterskab i sild 2017 er:
•    Katrine Klinken – Kok, madskribent, forfatter
•    Niels Ehler – Forfatter og madentusiast
•    Christina Bennetzen – Kulturformidler og Instagrammer bag Eat Your Heart Out
•    Finn Enkebølle – Køkkenchef, Nyhavns Færgekro

 

NORDISK MESTERSKAB I SILD 2018
- TILMELDING & FINALE

TILMELDING AF OPSKRIFT
Alle kan tilmelde sig konkurrencen med deres helt egen sildefavorit. Du skal blot indsende en beskrivelse af den hjemmelavede sildeopskrift med ingredienser til kommunikation@nyhavnsfaergekro.dk senest den 1. februar 2018. 

9 finalister bliver fundet blandt alle indsendte opskrifter. I finalen bliver opskrifterne og præsentationen bedømt af et professionelt panel af sildeeksperter, hvorefter den endelige vinder kåres. Vinderen vil udover præmien og æren få vindersilden på Nyhavns Færgekros sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild.

Praktisk info
Hvis din sildeopskrift kommer med i finalen, skal du medbringe smagsprøver til dommerne og opskriften på din hjemmelavede sildefavorit på finaledagenlørdag den 10. februar.
•    Du skal stille op som privatperson.
•    Du kan kun stille op som enkeltperson.
•    Du skal kunne møde op lørdag d. 10. februar i København og medbringe dine sild, så de er klar til servering.
•    Vi sætter anretterbord op til alle deltagere, der hver får 15 minutter til at anrette deres tallerken. 
•    Vi stiller rugbrød og garniture til rådighed.
•    Hvis du vinder, vil vi servere din opskrift på Færgekroens store sildebord.

Alle er velkomne på finaledagen. Medbring hellere end gerne venner og familie til den store sildefest. 

FINALE
Lørdag d. 10. februar 2018 kl. 13.00

STED
Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5
1051 København K
Telefon 33 15 15 88