NORDISK MESTERSKAB I SILD 2016

NORDISK MESTERSKAB I SILD 2017

TID
Lørdag d. 11. februar 2017 kl. 13.00

STED
Nyhavns Færgekro
Nyhavn 5
1051 København K
Telefon 33 15 15 88

PRIS
Gratis

TILMELDING
Alle kan tilmelde sig konkurrencen med sin helt egen sildefavorit ved at indsende en beskrivelse af den hjemmelavede sildeopskrift til kommunikation@nf.dk senest den 1. februar 2017.

Fredag den 3. februar udvælger vores sildeekspert finalisterne blandt alle indsendte opskrifter. I hovedkonkurrencen bliver opskrifterne og præsentationen bedømt af et professionelt panel af sildeeksperter og -entusiaster, hvorefter den endelige vinder kåres. Vinderen vil udover æren og præmien få vindersilden på Nyhavns Færgekros sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild.

Praktisk info
Hvis din sildeopskrift kommer med i finalen, skal du medbringe en smagsprøve og opskriften på din hjemmelavede sildefavorit på mesterskabsdagen lørdag den 11. februar.
• Vi skal have din opskrift i hænde senest d. 1/2 2017
• Du skal stille op som privatperson.
• Du kan kun stille op som enkeltperson.
• Du skal kunne møde op lørdag d. 11. februar i København og medbringe dine sild, så de er klar til servering.
• Vi sætter anretterbord op til alle deltagere, der hver får 15 minutter til at anrette deres tallerken.
• Vi stiller rugbrød og garniture til rådighed.
• Hvis du vinder, vil vi servere din opskrift på Nyhavns Færgekros store sildebord.

Det var ni madglade finalister fra Norge, Sverige og Danmark, der var med i finalen, da Nordisk mesterskab i sild 2016 lørdag den 13. februar løb af stablen i Nyhavns Færgekro.  Vinderen blev danskeren Henning Barmer Jensen, der imponerede dommerne med sin smukke og smagfulde ´Kliturtesild – med sprødstegt sildeskind, pigeonæbler m. kvædesalat og havtorngelé’.

Det er 6. år i træk, at sildeopskriftkonkurrencen afholdtes som en hyldest til den elskede, nordiske spise. Alle kan deltage i konkurrencen, hvor et panel af sildeeksperter og -entusiaster bedømmer de silderetter, der er kommet i finalen. Med i dommerpanelet var blandt andre kok, madskribent og forfatter, Katrine Klinken, der var imponeret over niveauet, variationen og kreativiteten i årets sildeopskrifter. Så forskellige ingredienser som sushiris, kvan og øl var med i finalen, og alle opskrifterne understregede, at den populære spisefisk kan tilberedes og varieres i det uendelige.

Andenpladsen gik i år til danskeren René Tholander, der deltog med sin opskrift på Lammefjordssild, og tredjepladsen gik til en nordmand, Torill Gisholt, med sin opskrift ´Sushild’ - en opskrift inspireret af den japanske sushi-tradition og enkle komposition.

Vindersilden, der udover sild indeholder ingredienser som havtorn, lynghonning og salturt, fik Henning inspirationen til på en vandretur med sin kone i Grønnestrand ved Fjerritslev, hvor han samlede bær og urter, der indgår i opskriften.

Henning har vundet et luksusophold i København og hans sild kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild. Årets hovedpræmier er sponsoreret af 71 Nyhavn Hotel, Arp-Hansen Hotel Group, Canal Tours og Nyhavns Færgekro.